Baggrund for projektet
Med baggrund i en undersøgelse af udenlandske erfaringer med indbrudsforebyggelse og pilotprojekter, er der blevet udarbejdet en værktøjskasse til indbrudsforebyggelse i forbindelse med renoveringsprojekter i alment byggeri.
Hovedformålet med projektet har været udarbejdelse af en værktøjskasse til indbrudsforebyggelse primært målrettet den almene sektor.
Grafen illustrerer hvor mange indbrud der er pr. 100.000 indbyggere, i England+Wales, Holland, Danmark og Sverige (2014)
Hvad indeholder værktøjskassen?
Værktøjskassen indeholder en læsevenlig og praksisrettet oversigt samt beskrivelser af indbrudsforebyggende foranstaltninger der er særligt virkningsfulde, med tilhørende prisoversigter. Værktøjskassen har et bredt sigte og kan både anvendes i det almene byggeri og øvrigt byggeri.
Værktøjskassens indhold er valgt på grundlag af udenlandske erfaringer med indbrudsforebyggelse fra Holland, Sverige, England og Danmark.
I værktøjskassen omsættes disse erfaringer til konkrete tiltag og anbefalinger med prissatte redskaber, der kan være med til at reducere antallet af indbrud i Danmark.
Om pilotprojektet
Der udføres 3 pilotprojekter i samarbejde med Landsbyggefonden for at give svar på, hvorvidt konkrete tiltag fører til fald i antallet af indbrud i de pågældende almene boliger. De to delopgaver bindes sammen af, at værktøjskassens metoder og anbefalinger anvendes i pilotprojekterne. De indbrudsforebyggende tiltag implementeres i pilotprojekterne i forbindelse med renovering af boligområderne.
Som en del projektet er der nedsat en følgegruppe med repræsentanter fra KAB, Brabrand Boligforening, Det Kriminalpræventive Råd, Forsikring og Pension, Transport og Byggestyrelsen, Sikkerhedsbranchen og Landsbyggefonden. Følgegruppen har undervejs leveret input og forslag til udfærdigelse af værktøjskassen.
I forbindelse med problemanalysen inddrages beboerrepræsentanter bl.a. i tryghedsvandringer. Løsningsbeskrivelse for de indbrudsforebyggende tiltag præsenteres for beboerrepræsentanterne til kommentering og godkendelse før de projekteres og implementeres, i det omfang der er relevant.
Fakta
Status
Afsluttet
Samarbejdspartnere
Kontakt
Projektøkonomi
Samlet projektøkonomi
900.000
Støttebeløb fra forsøgspulje
900.000
Boligafdelinger
1: Korsløkkeparken i Odense, Fyns Almennyttige Boligselskab. 2: Hjortegården i Herlev, Boligforeningen 3B. 3: Klyngen i Greve, Sydkystens Boligselskab.
Projektstart og slut
05. jan 2015 - 26. aug 2015
Støttet af
Projektejer
Projekttema
Indbrudsforebyggelse
Boligtype
Antal lejemål
1551