Fremtidens Bæredygtige Almene Bolig

Med denne åbne projektkonkurrence havde ministeriet til ønske at skabe et projekt, der kunne være en ledestjerne for udviklingen af fremtidens bæredygtige almene boliger i samarbejde mellem kommuner, arkitekter og boligorganisationer. Udkommet blev to fantastiske byggerier i Lisbjerg og Seest.

Med arkitektkonkurrencen for Fremtiden Bæredygtige Almene Byggeri har ministeriet ønsket at skabe et projekt, der kan være en ledestjerne for udviklingen af fremtidens bæredygtige almene boliger. Derfor blev der i august 2013 udskrevet en åben arkitektkonkurrence i to etaper om realisering af to boligbebyggelser. Med konkurrencen blev der ønsket bud på boliger, som skal føje sig til rækken af gode eksempler på almene bebyggelser, hvor man finder nogle af dansk arkitekturs bedste boligbyggerier tegnet af landets dygtigste arkitekter. Etape 1 var en åben projektkonkurrence, som kom med visionære ideer og bud på en analyse af opgaven. Op til seks forslag blev udvalgt til videre deltagelse i etape 2. Den åbne konkurrenceform skulle sikre nytænkning, og at de bedste og mest innovative og bæredygtige løsninger kom i spil.

Konkurrences vinderprojekter blev realiseret på to udvalgte byggegrunde i henholdsvis Lisbjerg i Aarhus Kommune og Seest i Kolding Kommune, hvor boligorganisationerne AL2bolig og ALFABO (tidligere Lejerbo Kolding) har opført henholdsvis et etagebyggeri og en tæt-lav bebyggelse.

De færdige byggerier både i Seest og i Lisbjerg skulle kunne certificeres til enten sølv eller guld efter DK-DGNB, og dermed kunne opnå at blive blandt de absolut første boligbyggerier ned opnået bæredygtighedscertificering i Danmark.

I højre side kan du hente konkurrenceprogrammet og dommerbetænkningen fra konkurrencen. 


Fakta

Status

Afsluttet

Kontakt

Bettina Mylin

Mail:

bm@arkitektforeningen.dk