Digitaliseringsguiden

Digitaliseringsguiden

I digitaliseringsguiden kan du finde gode råd og tjeklister til de digitale krav i udbud.

Med de rigtige digitale krav i den rigtige kontrakt opnås bedre resultater, i form af bedre projektmateriale, bedre samarbejde, bedre data til drift og bedre økonomi og tid. Dette er gældende for både små og store bygherrer, offentlige, almene og private.

Digitaliseringsguiden er også åben for rådgivere, entreprenører og leverandører, der er meget velkomne til at læse med. Ligesom AB18-guiden er den nye digitaliseringsguide opdelt i 3 overordnede typer af udbud: forenklede kontrakter, separate kontrakter og samlede kontrakter.

Digitaliseringsguiden giver desuden et overblik over alle de publikationer, som har betydning for digitaliseringen af byggeri og drift. Hjemmesidens landkort giver et overblink over bl.a. de kommende CEN 442 standarder for BIM. Samtidig giver dette et indtryk af, hvordan der stadig ligger et stykke arbejde foran hele branchen i forhold til at dele datasæt og gøre arbejdsgange smartere.

Man kan desuden finde information om og inspiration i tidligere cases - som f.eks. denne case om AAB Aarhus' tagudskiftning.

Du kan finde digitaliseringsguiden her. 

Digitaliseringsguiden er udarbejdet for Trafik,- Bygge- og Boligstyrelsen af Bygherreforeningen. Digitaliseringsguiden er udkommet af initiativ 2, Bedre vejledning til bygherrer om anvendelse af digitale værktøjer, i Transport- og Boligministeriets Strategi for digitalt byggeri af januar 2019.


Fakta

Kontakt

Henrik Bang

Mail:

hlb@bygherreforeningen.dk

Projektejer